VELKOMMEN TIL HJEMMESIDEN FOR TISET BY

tiset sommer 2017 1 tiset sommer 2017 2 tiset sommer 2017 3 tiset sommer 2017 4 tiset sommer 2017 5

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Brakpudsning og Fræsning udføres

Olaf Hansen 51260121

 

 

 

 

Ved den sidste generalforsamling spurgte vi om generalforsamlingens accept til at arbejde videre mod at købe ejendommen af Eigil, hvilket vi fik. I årets løb har vi så lavet en købsaftale med Eigil, og vi har officielt overtaget det her pr. 31.-12.-2013 Tinglysning og alt det andet praktiske er på plads, og vi fik for nyligt skødet. Formålet med at købe ejendommen var, og er, at rive huset ned og lave en grøn plads til fri afbenyttelse. Der bliver etableret nyt græs derhenne, nogle bænke og måske også nogle frugttræer. 

Vi besluttede at tage sagen i egen hånd, for at forhindre at en given boligspekulant skulle købe ejendommen for en slik, for derefter at leje den ud til et klientel som vi måske helst er foruden. Set i et større perspektiv, så pynter Eigils hus ikke i landskabet, og det er jo nok ikke ret sandsynligt at huset nogensinde ville blive renoveret og komme til at fremstå flot igen. Det ville altså hurtigt blive endnu mere en ”øjebæ”, end det allerede er nu. I og med at vi nu har købt huset og fjerner det til fordel for et grønt område, så har vi foretaget os et foreningsbaseret byforskønnelses-projekt, der i sidste ende vil komme alle beboere og boligejere i Tiset til gode.                                                                           Hvordan kan TBI få råd til at købe ejendommen????? Jo, vi har tjent alle pengene her det seneste år. Vi har ikke anvendt nogen af de penge som de 2 tidligere foreninger havde sparet op. Ikke én eneste krone. Vi har tilbudt os som frivillige hjælpere på Gram Slot, ved messer og lign. I det forløbne år har vi arbejdet dernede ved forårsmessen, jagtmessen og julemessen. I disse 4 weekender har vi tjent hver en krone som det kostede os at købe huset, inkl. stempel og alle andre udgifter. Samlet har vi tjent lige godt 46.000,- kr. Vi i bestyrelsen har selv taget en rigtig stor tørn til messerne, men vi har også haft god hjælp fra andre i både Tiset og Gram, rigtig mange har sagt ja til at hjælpe os, en stor tak for det.

 Mht. nedrivningen, så har vi søgt om at komme med i nedrivningspuljen i Haderslev Kommune. Her har vi fået tilsagn, da de er meget imponerede over at vi som forening selv tager action i et projekt som dette. Der vil komme en entreprenør og rive hele huset ned, fjerne alt byggeaffaldet og efterlade grunden ryddet og planeret. Såfremt nogen af de nedgravede olietanke ikke er opfyldt med sand og korrekt afblændet, vil disse også blive fjernet af entreprenøren. Alt sammen betalt af nedrivningspuljen. Såfremt der skulle dukke en forurening op på grunden, så er grunden omfattet af Olieselskabernes Miljøpulje og en eventuel oprensning vil blive dækket af denne.

Hvis der er nogen som har nogle gode ideer til hvordan grunden kan bruges, udsmykkes i fremtiden, så er i meget velkommen til at kontakte en fra bestyrelsen

Der ligger billeder af huset under galleri "byforskønnelse", der vil komme flere billeder som projektet skrider frem

Hilsen Bestyrelsen i T.B.I.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så skete det vi havde ventet på hele sommeren.

Bygningen på Kongevej 226 er blevet revet ned og grunden er blevet planeret ud, der kan ses billeder af nedrivningen under galleri "byforskønnelse"  så nu forestår der at finde ud af hvad vi skal gøre med grunden, vi har nogle ideer men vil også meget gerne høre fra andre om hvad de syntes at vi kan bruge grunden til fremover

Hilsen  Bestyrelsen i T.B.I. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så er der et forsalg klar til hvordan vi har tænkt os at pladsen skal komme til at se ud. Det er meningen at det skal være en plads med nogle borde og bænke samt et grillsted/bålsted, samt nogle forskellige frugttræer og en blomstereng i den ende der vender ud mod marken bagved, og der vil blive plantet en hæk på de tre sider af grunden, og lavet et indgangs parti i hjørnet mod Tiset auto, det er så meningen at det skal bliver et sted hvor alle der har lyst kan komme og hygge sig.

 

 

 

Hilsen Bestyrelsen i T.B.I.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt webmasteren hvis der er kommentarer eller ideer til hjemmesiden